Zapečené kysané zelí s masem a nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené kysané zelí s masem a nudlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14046 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
400 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Nudle široké |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 79,2mg |
Draslík | 738,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Krůtí prsa, Majoránka, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nudle široké, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené kysané zelí s masem a nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka a necháme je zesklovatět na másle. Přidáme kysané zelí, krátce podusíme. Vmícháme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme. |
3 | Zelí, uvařené nudle, omyté, na kostky nakrájené maso a nastrouhaný sýr naplníme do zapékací mísy. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s majoránkou. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut. |
Poznámka
Sevírujeme teplé. Použijeme uzená krůtí prsa. Pokud budeme pokrm připravovat s čerstvým masem, musíme je krátce osmahnout.