Tresčí filé se salsou verde - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí filé se salsou verde
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
750 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 65,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí filé se salsou verde postup přípravy receptu:
1 | Porce filé omyjeme, pokapeme dvěma lžícemi citronové šťávy, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Maso opékáme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty. |
2 | Lístky bazalky, oloupaný, nasekaný česnek, hořčici a olej rozmixujeme. Vzniklou zelenou omáčku (salsa verde) okyselíme citronovou šťávou, osladíme, osolíme a opepříme. |
3 | Filé rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme dílky citronu. |
4 | Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.