Mrkvová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová rýže
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14049 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
30 g | Rýže předvařená (parboiled) |
40 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 7,4mg |
Draslík | 82,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomerančová šťáva, Rýže předvařená (parboiled) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová rýže postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme, nahrubo nastrouháme a podusíme na lžíci másla. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 250 ml vody a uvedeme do varu. Vše dusíme pod poklicí na mírném ohni asi 20 minut. |
2 | Do vařené rýže vmícháme zbylé máslo, ovčí sýr a pomerančovou šťávu. |
3 | Pokrm upravíme na talíř a podáváme. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.