Zapečený plněný fenykl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený plněný fenykl
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14051 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 ks | Fenykl sladký - hlíza |
100 g | Hlíva ústřičná |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Shiitake houby |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
11 ks | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Shiitake houby, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený plněný fenykl postup přípravy receptu:
1 | Fenykly omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme žlábek a odstraníme stonky. |
2 | Na másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby, dusíme 5 minut. Osolíme a opepříme. |
3 | Připravený fenykl povaříme v osolené vodě asi 5 minut, necháme okapat a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Fenykly naplníme podušenými houbami a navrch rozdělíme tavený sýr rozmíchaný s trochou vody. |
4 | Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.