Recept

Zapečený plněný fenykl

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14051
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Cibule
4 ks Fenykl sladký - hlíza
100 g Hlíva ústřičná
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Shiitake houby
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr smetanový tavený 45%
11 ks Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 176kJ
4% Sacharidy 13 g
27% Tuky 20 g
17% Sodík 333 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zapečený plněný fenykl postup přípravy receptu:

1

Fenykly omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme žlábek a odstraníme stonky.

2

Na másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby, dusíme 5 minut. Osolíme a opepříme.

3

Připravený fenykl povaříme v osolené vodě asi 5 minut, necháme okapat a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Fenykly naplníme podušenými houbami a navrch rozdělíme tavený sýr rozmíchaný s trochou vody.

4

Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept