Recept

Podzimní dýňový salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14053
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
100 g Cukr krupice
500 g Dýně
2 ks Jablka
125 ml Ocet jablečný
3 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Salát Polníček
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
75 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 514kJ
17% Sacharidy 62 g
18% Tuky 14 g
12% Sodík 241 mg
8% Bílkoviny 4 g

Podzimní dýňový salát postup přípravy receptu:

1

Svaříme 75 ml vody a octa, cukr, citronovou kůru a celou skořici. Přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou dýni a dusíme 15 minut. Poté odstraníme skořici a citronovou kůru, vyjmeme dýni a necháme ji okapat.

2

Oloupaný, nadrobno nakrájený celer opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty, zalijeme 50 ml octa a 6 lžícemi dýňového vývaru, osolíme, opepříme. Vmícháme oloupanou, jemně krájenou cibuli a necháme částečně vychladnout.

3

Polníček omyjeme, upravíme na talíře a podáváme s dýní, rozkrájeným jablkem, ořechy a octovou zálivkou.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept