Toskánské závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánské závitky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14054 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 špetka | Majoránka |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy nakládané |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
600 g | Telecí kýta |
125 ml | Víno červené |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 119,5mg |
Draslík | 759,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hořčičné semínko, Majoránka, Olivy nakládané, Paprika červená, Sůl, Telecí kýta, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánské závitky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, potřeme hořčicí a posypeme hořčičnými semínky. Maso obložíme sýrem, olivami, polovinou očištěných, na nudličky pokrájených paprik a polovinou cibule nakrájené na kolečka. Okořeníme majoránkou. Řízky svineme do závitků a sepneme párátky. |
2 | Závitky opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje, přilijeme víno, 125 ml vody a dusíme na mírném ohni asi hodinu. Potom závitky vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm druhou polovinu paprik i cibule a přidáme je k vypečené šťávě. Vmícháme zakysanou smetanu, chvíli povaříme, nakonec omáčku osolíme a opepříme. |
4 | Závitky podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.