Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14054
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 špetka Majoránka
5 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy nakládané
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
600 g Telecí kýta
125 ml Víno červené
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 615kJ
3% Sacharidy 10 g
23% Tuky 18 g
25% Sodík 492 mg
71% Bílkoviny 40 g

Toskánské závitky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, potřeme hořčicí a posypeme hořčičnými semínky. Maso obložíme sýrem, olivami, polovinou očištěných, na nudličky pokrájených paprik a polovinou cibule nakrájené na kolečka. Okořeníme majoránkou. Řízky svineme do závitků a sepneme párátky.

2

Závitky opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje, přilijeme víno, 125 ml vody a dusíme na mírném ohni asi hodinu. Potom závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.

3

Rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm druhou polovinu paprik i cibule a přidáme je k vypečené šťávě. Vmícháme zakysanou smetanu, chvíli povaříme, nakonec omáčku osolíme a opepříme.

4

Závitky podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept