Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14055
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule
1000 g Jelení maso
1 ks Kapusta hlávková
150 g Meruňky sušené
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
75 ml Víno bílé
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 800kJ
16% Sacharidy 59 g
23% Tuky 17 g
38% Sodík 768 mg
131% Bílkoviny 73 g

Jelení roláda postup přípravy receptu:

1

Z vykostěné jelení kýty seřízneme nízký větší plát. Do masa vetřeme pepř a uložíme na hodinu do chladničky.

2

Plát masa rozložíme a osolíme. Poklademe na něj ovařené listy kapusty, sušené meruňky, nakrájené na kostičky a namočené ve víně, maso stočíme do rolády. Převážeme nití a zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli, osmahneme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 105 minut.

3

Roládu vyjmeme, do vydušené šťávy přidáme smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a omáčku přecedíme.

4

Roládu podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou a bramborovými haluškami.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept