Recept

Telecí kýta s hruškami a fíky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14056
Kategorie: Maso

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
3 stroužek Česnek
250 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
3 ks Fíky čerstvé
250 g Hříbky čerstvé
3 ks Hrušky
25 g Marmeláda šípková
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1000 g Telecí kýta
200 ml Víno bílé
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 345kJ
13% Sacharidy 48 g
130% Tuky 98 g
30% Sodík 605 mg
106% Bílkoviny 59 g

Telecí kýta s hruškami a fíky postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na čtvrtky, mrkev, celer a rajčata oloupeme a pokrájíme na kostičky.

2

Omyté maso osolíme, opepříme a opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme cibuli, česnek, mrkev a celer. Vše osmahneme. Okořeníme snítkou rozmarýnu, přilijeme 175 ml vína, přidáme rajčata a pod pokličkou pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 90 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.

3

Omyté hrušky nakrájíme na plátky, fíky nakrájíme na čtvrtky. Pečené maso zabalíme do fólie a necháme na teplém místě. Omáčku propasírujeme sítem, ochutíme šípkovou marmeládou a zahustíme Solamylem.

4

Očištěné houby opečeme na 2 lžících oleje. Přidáme ovoce, zalijeme zbylým vínem a krátce povaříme. Nakonec dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept