Chřest s teplým bramborovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s teplým bramborovým salátem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14060 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1000 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka drůbeží |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 743,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chřest bílý, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s teplým bramborovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, na kostky nakrájené brambory, vaříme v osolené vodě asi 15 minut. |
2 | Šunku rozkrájíme na kostičky, opečeme na pánvi do křupava a podlijeme octem. Vložíme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli a dusíme 1 minutu. Přidáme olej, zrnka pepře, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Zálivku necháme částečně vychladnout. |
3 | Scezené brambory promícháme se zálivkou. Omytý a očištěný chřest vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat. |
4 | Na talíře upravíme chřest s omytými listy salátu a bramborovým salátem. Pokrm posypeme nakrájenou pažitkou. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.