Recept

Chřest s teplým bramborovým salátem

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14060

Ingredience

2 ks Brambory
1000 g Chřest bílý
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
50 g Šunka drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 496kJ
5% Sacharidy 19 g
2% Tuky 2 g
11% Sodík 214 mg
19% Bílkoviny 11 g

Chřest s teplým bramborovým salátem postup přípravy receptu:

1

Oloupané, na kostky nakrájené brambory, vaříme v osolené vodě asi 15 minut.

2

Šunku rozkrájíme na kostičky, opečeme na pánvi do křupava a podlijeme octem. Vložíme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli a dusíme 1 minutu. Přidáme olej, zrnka pepře, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Zálivku necháme částečně vychladnout.

3

Scezené brambory promícháme se zálivkou. Omytý a očištěný chřest vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.

4

Na talíře upravíme chřest s omytými listy salátu a bramborovým salátem. Pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept