Pannacotta s jahodami a malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pannacotta s jahodami a malinami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14061 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
100 g | Maliny |
3 polévková lžíce | Pistácie |
1 polévková lžíce | Sirup malinový |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 344,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 69,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 126,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Maliny, Pistácie, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup malinový, Smetana 12% (konzumní), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pannacotta s jahodami a malinami postup přípravy receptu:
1 | Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Lusk, dřeň a cukr vložíme do smetany a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 15 minut.poté lusk vyjmeme. |
2 | Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě a vymačkáme je. Želatinu rozpustíme za stálého míchání ve smetaně. 4 misky (nebo formičky) vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou. Chladíme přikryté asi 4 hodiny. |
3 | Několik jahod a malin necháme stranou, z ostatních připravíme pyré. Smícháme je s cukrem a malinovým sirupem a rozdělíme na 4 talíře. |
4 | Misky s krémem postavíme na chvíli do horké vody a obsah vyklopíme na pyré. Dezert ozdobíme jahodami, malinami a nasekanými pistáciemi. |
Poznámka
Sevírujeme studené.