Závitky z platýze s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z platýze s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14064 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
10 g | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
840 g | Platýz - filety |
400 g | Rajčata |
4 ks | Šalotka |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Platýz - filety, Rajčata, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z platýze s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou šalotku necháme zesklovatět na másle, přidáme nasekané bylinky a krátce osmahneme. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a odstraníme zrníčka. |
3 | Filety opepříme a okořeníme worcesterem. Poklademe je bylinkovou směsí a stočíme do závitků. Vložíme je do zapékací mísy, mezi ně rozdělíme dílky rajčat. Vše zalijeme smetanou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
4 | Na talířích posypeme pokrm nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.