Pomerančový šerbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový šerbet
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14065 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Máta |
6 ks | Pomeranče |
2 kávová lžička | Růžová voda |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 557,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 160,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Máta, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Růžová voda mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pomerančový šerbet postup přípravy receptu:
1 | Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu. Z ostatních odkrojíme vršky, dužinu uvolníme ostrým nožem a najemno ji nasekáme. Šťávu přitom zachytíme. |
2 | Pomerančovou šťávu a nakrájenou dužinu smícháme s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Vmícháme růžovou vodu, směs vložíme do nerezové mísy a postavíme na 4 hodiny do mrazničky. Občas zamícháme, aby se nevytvářely ledové krystalky. |
3 | Vydlabané pomeranče zmrazíme. Před podáváním je naplníme šerbetem a ozdobíme lístkem máty. |
Poznámka
Růžovou vodu můžeme nahradit pomerančovým likérem.