Recept

Telecí játra na berlínský způsob

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14066

Ingredience

4 ks Cibule
2 ks Jablka
500 g Játra telecí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 510kJ
8% Sacharidy 28 g
22% Tuky 17 g
15% Sodík 295 mg
47% Bílkoviny 26 g

Telecí játra na berlínský způsob postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná 1 cm.

2

Omytá telecí játra osušíme a obalíme v mouce. Na pánvi na 4 lžících rozehřátého oleje opečeme kolečka cibule. V jiné pánvi rozpustíme 30 g másla, podusíme kolečka jablek.

3

Cibuli vyjmeme z oleje a položíme na papírovou utěrku. Na zbylém oleji a másle opečeme nakrájená játra po každé straně asi 3 minuty. Osolíme je a opepříme.

4

Játra podáváme s plátky jablek ozdobených cibulkou.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept