Tvarohový jahodový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový jahodový chléb
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14067 |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
750 g | Jahody zahradní |
1 ks | Meduňka |
800 ml | Mléko plnotučné |
250 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 289,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Mléko plnotučné, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový jahodový chléb postup přípravy receptu:
1 | Krajíce chleba rozkrojíme na trojúhelníky. |
2 | Tvaroh utřeme s cukrem a namažeme jím polovinu trojúhelníků. Jahody omyjeme a rozpůlíme. Polovinou jahod poklademe namazané chleby a přikryjeme zbylými trojúhelníky. |
3 | Mléko a druhou polovinu jahod rozmixujeme a koktejl nalijeme do sklenic. Ozdobíme lískty meduňky a podáváme s připravenými chleby. |
Poznámka
Použijeme celozrnný toastový chléb.