Rajčatové carpaccio s cuketami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatové carpaccio s cuketami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14069 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
40 g | Oříšky piniové |
8 ks | Rajčata |
80 g | Rukola |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 546,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Oříšky piniové, Rajčata, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatové carpaccio s cuketami postup přípravy receptu:
1 | Rukolu omyjeme, několik listů ponecháme na ozdobu a zbylé nahrubo nasekáme. Salát spolu se stroužky česneku, nakrájeným sýrem, piniemi a olivovým olejem rozmixujeme na jemnou omáčku. |
2 | Cukety a rajčata omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Vějířovitě je rozložíme na 4 talíře, pokapeme sýrovou omáčkou a ozdobíme lístky rukoly. Zbylou omáčku podáváme ke carpacciu zvlášť. |
3 | K pokrmu nejlépe chutná čerstvý chléb nebo bageta. |
Poznámka
Sevírujeme studené. Rukolu můžeme nahradit čerstvou bazalkou.