Omáčka houbová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka houbová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1407 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Jíška instantní |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
150 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 557,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Párky jemné, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka houbová postup přípravy receptu:
1 | Nakrájený pórek osmahneme na malém množství oleje. |
2 | Když pórek změkne, přidáme na malé kousky nakrájený párek a chvíli smažíme, aby se pórek nepřipálil. |
3 | Přisypeme žampionové plátky, podlijeme vodou, okořeníme a dusíme. Poté zahustíme omáčku jíškou. |