Brambory se slaninou a bobkovým listem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se slaninou a bobkovým listem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14077 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
10 g | Bobkový list |
1500 g | Brambory |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory se slaninou a bobkovým listem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a na jedné straně vějířovitě podélně nakrojíme. Slaninu krájíme na nudličky, čerstvý bobkový list omyjeme, osušíme. Do zářezů v bramborách střídavě vkládáme slaninu a bobkový list. Brambory osolíme a opepříme. |
2 | Plech potřeme olivovým olejem a urovnáme na něj brambory. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut do zlatova. |
3 | Podáváme s hlávkovým salátem. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.