Brambory plněné zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14078 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
8 ks | Brambory vařené ve slupce |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
300 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Cuketa, Lilek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory plněné zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory podélně rozpůlíme a vnitřek vydlabeme. Očištěnou cuketu a lilek nakrájíme na kostičky, smícháme s okapanými rajčaty. Přidáme prolisovaný česnek, okořeníme provensálskými bylinkami, osolíme a opepříme. |
2 | Poloviny brambor urovnáme do zapékací mísy a naplníme připravenou směsí. Posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme olivami. Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.