Koláč s bramborami a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s bramborami a mrkví
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14080 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
35 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr krémový |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 222,2mg |
Draslík | 633,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Slanina vepřová, Sůl, Sýr krémový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s bramborami a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s máslem, vejcem a špetkou soli. Vypracujeme těsto, rozválíme, vložíme do mírně vymaštěné rozevírací formy o průměru 26 cm. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a předpečeme v troubě při 200 stupních Celsia 10 minut. |
2 | Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na plátky. Rozmícháme 2 vejce se smetanou, sýrem a prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme. |
3 | Brambory, mrkev a slaninu nakrájenou na kostičky rozložíme na předpečený korpus. Přelijeme smetanou s vejci a zapékáme asi 45 minut do zlatova. |
4 | Upečený koláč nakrájíme na díly a ozdobíme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.