Jednoduchý recept

Zelenina smažená v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14084
Kategorie: Zelenina

Ingredience

250 g Brokolice
1 ks Cibule
200 g Cuketa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Meduňka
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Petržel - nať
125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
12 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 803kJ
17% Sacharidy 62 g
49% Tuky 37 g
15% Sodík 309 mg
63% Bílkoviny 36 g

Zelenina smažená v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Mouku rozmícháme se žloutky, pivem, solí a pepřem na hladké těstíčko. Vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky nebo na plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.

3

Očištěné žampiony osmahneme na másle a po vychladnutí je osolíme. Zeleninu, houby a omyté bylinky namočíme do těstíčka a po částech smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji asi 2 minuty. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept