Zelenina smažená v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina smažená v pivním těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14084 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
200 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Meduňka |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Petržel - nať |
125 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
12 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 191,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 316,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,2mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Meduňka, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina smažená v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Mouku rozmícháme se žloutky, pivem, solí a pepřem na hladké těstíčko. Vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky nebo na plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou. |
3 | Očištěné žampiony osmahneme na másle a po vychladnutí je osolíme. Zeleninu, houby a omyté bylinky namočíme do těstíčka a po částech smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji asi 2 minuty. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce. |