Červené zelí dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí dušené
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14090 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno červené |
750 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 556,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí dušené postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli osmažíme s cukrem na sádle. Omyté zelí jemně nakrájíme, přidáme k osmažené cibuli, osolíme a dusíme. Jakmile je zelí poloměkké, přidáme hrubě nastrouhané jablko a dodusíme. Poté přimícháme lžičku mouky, dle chuti zelí okyselíme octem a krátce povaříme. Na závěr přilijeme víno a vše krátce povaříme. |
2 | Podáváme k pernaté zvěřině, k sekané pečeni anebo k vepřovému masu. |