Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zelí dušené moravské 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14091

Ingredience

Na jíšku
1 ks Brambory
0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sádlo škvařené
Zelí dušené moravské
0,5 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
1 kávová lžička Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
800 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 371kJ
5% Sacharidy 17 g
3% Tuky 2 g
5% Sodík 98 mg
6% Bílkoviny 3 g

Zelí dušené moravské postup přípravy receptu:

1

Omyté zelí rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a nakrouháme. Vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, osolíme, přisypeme kmín, nasekanou cibuli a vaříme do měkka.

2

Mezitím na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a osmahneme na světlou jíšku. Zalijeme postupně vodou ze zelí a vymícháme dohladka. Přidáme k téměř měkkému zelí, okyselíme a dovaříme. Na závěr přidáme nastrouhaný syrový brambor a ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept