Jednoduchý recept

Zelný nákyp s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14093

Ingredience

300 g Moravské uzené maso
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
4 ks Rajčata
80 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
700 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 030kJ
7% Sacharidy 24 g
37% Tuky 28 g
23% Sodík 467 mg
53% Bílkoviny 30 g

Zelný nákyp s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Zelí omyjeme, rozpůlíme a uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Uvařené vyjmeme, necháme okapat a vodu z listů vymačkáme. Poté zelí nakrájíme na čtverečky.

2

Máslo utřeme se žloutky, přimícháme umleté uzené maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené zelí a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a vláčnou strouhanku. Směs urovnáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme 30 minut.

3

Hotový nákyp ozdobíme plátky rajčat a snítkami petrželové natě. Podáváme s pšeničným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept