Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14094

Ingredience

0,5 ks Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 47 kcal
Kilojoule 197kJ
3% Sacharidy 10 g
1% Tuky 0 g
4% Sodík 70 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zelí kysané vařené postup přípravy receptu:

1

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme trochu překrájeného zelí i s lákem, osolíme, okmínujeme, zalijeme do roviny vodou a vaříme do měkka. Naposledy přidáme nastrouhaný brambor anebo zaprášíme moukou a krátce povaříme. Zelí můžeme nechat i nezahuštěné anebo zahustit nastrouhaným jablkem.

Poznámka

Kysané zelí nepereme, lák na zelí obsahuje minerální látky a vitamín C. Výživnou hodnotu vařeného kysaného zelí můžeme zvýšit přídavkem menšího množství syrového kysaného zelí, jemně nakrájeného.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept