Zelí kysané vařené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí kysané vařené
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14094 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 323,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Zelí kysané vařené postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme trochu překrájeného zelí i s lákem, osolíme, okmínujeme, zalijeme do roviny vodou a vaříme do měkka. Naposledy přidáme nastrouhaný brambor anebo zaprášíme moukou a krátce povaříme. Zelí můžeme nechat i nezahuštěné anebo zahustit nastrouhaným jablkem. |
Poznámka
Kysané zelí nepereme, lák na zelí obsahuje minerální látky a vitamín C. Výživnou hodnotu vařeného kysaného zelí můžeme zvýšit přídavkem menšího množství syrového kysaného zelí, jemně nakrájeného.