Míchaná dušená zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaná dušená zelenina
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14095 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
55 g | Fazolové lusky zelené |
400 ml | Hovězí vývar základní |
130 g | Hrášek |
75 g | Karotka |
1 šálek | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 467,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Hrášek, Karotka, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaná dušená zelenina postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme v rendlíku, vložíme na ně všechnu na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme a dusíme bez podlévání na mírném ohni. Později podléváme vývarem. Místo míchání raději zeleninu protřeseme. Měkkou zeleninu můžeme zalít mlékem smíchaným s moukou, anebo ji necháme nezahuštěnou a poklademe kousky másla. |
Poznámka
Druhy zeleniny můžeme dle chuti a potřeby změnit.