Zeleninové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové ragú
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 14097 |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
130 g | Hrášek |
1 šálek | Květák |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 326,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 356,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek, Květák, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové ragú postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, nakrájíme na stejně velké kousky a osolenou dusíme v rendlíku se lžičkou másla. Do poloviny podlijeme vývarem. |
2 | Přiklopené dusíme asi 20 minut, a jakmile zelenina změkne, zahustíme ji lžičkou hladké mouky utřené s máslem. |
3 | Tuto směs důkladně rozmícháme ve šťávě zeleniny. Povaříme ještě 3 minuty, poté odstavíme z ohně, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a přidáme nasekanou petrželovou nať. |