Recept

Zeleninové ragú s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14098

Ingredience

0,5 ks Bobkový list
4 ks Brambory
1 ks Cibule
1 ks Citrony
0,3 l Hovězí vývar základní
2 ks Hřebíček
4 ks Jablka
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Okurky nakládané
1 špetka Sůl
250 ml Zakysaná smetana
1 ks Červená řepa
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 718kJ
19% Sacharidy 69 g
19% Tuky 14 g
183% Sodík 4 g
19% Bílkoviny 11 g

Zeleninové ragú s jablky postup přípravy receptu:

1

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, osmahneme světlou jíšku, zalijeme vývarem a rozmícháme. Do omáčky přidáme oloupané, drobně nakrájené brambory, oloupanou syrovou, na hrubou nastrouhanou červenou řepu, očištěné nakrájené houby. Směs osolíme, okořeníme a dusíme. Ke konci dušení přidáme hrubě nastrouhaná jablka a kapary.

2

Do hotové směsi přimícháme jemně nakrájené okurky, vše zalijeme smetanou a krátce povaříme. Odstavíme z ohně a ragú ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme jako přílohu k minutkám nebo k vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept