Recept

Kynutý koláč s mochyní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1410

Ingredience

40 g Cukr krupice
30 g Droždí
100 g Med včelí
160 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mouka pšeničná hrubá
260 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
500 g Physalis (mochyně)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 007kJ
7% Sacharidy 24 g
18% Tuky 13 g
3% Sodík 60 mg
8% Bílkoviny 5 g

Kynutý koláč s mochyní postup přípravy receptu:

1

Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem, které předtím ohřejeme. Promícháme a necháme kynout na teplém místě asi 20minut.

2

Potom do těsta zapracujeme cukr, 200g másla, vejce, žloutek a špetku soli. Uhněteme těsto a zakryté necháme vykynout do dvojnásobné velikosti.

3

Ze zbývajícího másla a medu ušleháme pěnu. Poté přimícháme postupně žloutek a hrubou mouku. Směs promneme tak aby vznikla drobenka.

4

Plody mochyně omyjeme, necháme okapat a rozpůlíme.

5

Troubu předehřejeme na 200C.

6

Z vykynutého těsta vyválíme plát a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto naskládáme mochyni a posypeme drobenkou. Nakonec posypeme vlašskými ořechy. Na středním roštu trouby pečeme 40minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept