Kynutý koláč s mochyní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynutý koláč s mochyní
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1410 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
260 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
160 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
500 g | Physalis (mochyně) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 54,7mg |
Draslík | 59,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Med včelí, Ořechy vlašské, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Physalis (mochyně) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynutý koláč s mochyní postup přípravy receptu:
1 | Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem, které předtím ohřejeme. Promícháme a necháme kynout na teplém místě asi 20minut. |
2 | Potom do těsta zapracujeme cukr, 200g másla, vejce, žloutek a špetku soli. Uhněteme těsto a zakryté necháme vykynout do dvojnásobné velikosti. |
3 | Ze zbývajícího másla a medu ušleháme pěnu. Poté přimícháme postupně žloutek a hrubou mouku. Směs promneme tak aby vznikla drobenka. |
4 | Plody mochyně omyjeme, necháme okapat a rozpůlíme. |
5 | Troubu předehřejeme na 200C. |
6 | Z vykynutého těsta vyválíme plát a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto naskládáme mochyni a posypeme drobenkou. Nakonec posypeme vlašskými ořechy. Na středním roštu trouby pečeme 40minut. |