Salát z lišek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z lišek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14100 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Anýz mletý |
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Fazole bílé sterilované |
200 g | Lišky čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Salát Polníček |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 162,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Balsamico ocet, Cukr krupice, Fazole bílé sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Lišky čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z lišek postup přípravy receptu:
1 | Fazole scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Na 2 lžících rozehřátého oleje osmahneme fazole spolu s anýzem. Přidáme 2 lžíce balsamica, osolíme, opepříme a osladíme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, podusíme a necháme vychladnout. |
2 | Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a zprudka na něm opečeme očištěné lišky. Zalijeme lžící balsamica, osolíme a opepříme. |
3 | Na talíře upravíme omytý polníček, fazole a posypeme je liškami. |