Zelenina zapečená s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina zapečená s masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14103 |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
2 hrst | Fazolové lusky zelené |
2 ks | Okurky |
4 ks | Paprika zelená |
1 hrst | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso tučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 125,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazolové lusky zelené, Okurky, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vepřové maso tučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina zapečená s masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky zbavíme semen, rajčata a brambory oloupeme a všechnu zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky. |
2 | Nahrubo nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na malé kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme a dusíme téměř doměkka. |
3 | Pak přidáme připravenou zeleninu, brambory a nasekanou petrželovou nať. |
4 | Pokrm přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. |
Výborná chuťovka. Dělala jsem z krkovičky. Rajčátka tomu dodala šmrnc. Fazolové lusky jsem tam nakonec nepřidala, jelikož jsem byla přemluvena od mého nejmladšího dítka, ať je tam nedávám. Určitě by to byla taky dobrota. Díky za tip