Vepřové kotlety plněné sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety plněné sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14108 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Nakládaný zelený pepř |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
1 ks | Rajčata |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Tymián čerstvý |
800 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 184,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř černý celý, Rajčata, Sýr Niva (Rokfór), Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Provensálské koření, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety plněné sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme a nařízneme do nich kapsu. Každou kotletu naplníme nahrubo nastrouhanou Nivou a sepneme párátkem. Lístky tymiánu přidáme do oleje, přisypeme nadrcený pepř a přidáme prolisovaný česnek. Dobře promícháme. Maso potřeme ochuceným olejem a necháme v chladu odležet asi 3 hodiny. Během marinování maso jednou obrátíme. |
2 | Kotlety vyjmeme z marinády a grilujeme asi 10 minut z jedné strany. Kotlety otočíme a na každou položíme plátek rajčete posypaný provensálským kořením. Grilujeme ještě 10 minut a během grilování maso potíráme marinádou. |
3 | Podáváme s bramborami pečenými v alobalu. |