Recept

Krevetové špízy s limetkou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14109

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
300 g Krevety tygří - loupané
4 ks Limetka
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 97 kcal
Kilojoule 406kJ
3% Sacharidy 12 g
4% Tuky 3 g
13% Sodík 252 mg
32% Bílkoviny 18 g

Krevetové špízy s limetkou postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, na pánvi pokapeme olejem a necháme 3 hodiny rozležet.

2

Očištěné krevety omyjeme a osušíme. Pokapeme je limetkovou šťávou a marinujeme asi 1 hodinu. Zbylé limetky omyjeme a podélně rozkrojíme na 24 plátků. Střídavě napichujeme na každý špíz 2 krevety a 3 plátky limetky.

3

Česnek vyjmeme z pánve a olej rozehřejeme. Špízy na něm opékáme z každé strany asi 2 minuty. Potom je osolíme, opepříme a posypeme nasekanou bazalkou. Ihned podáváme.

4

Vhodnou přílohou je zapečená bageta s rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept