Krevetové špízy s limetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetové špízy s limetkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14109 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
300 g | Krevety tygří - loupané |
4 ks | Limetka |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 99,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Limetka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetové špízy s limetkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, na pánvi pokapeme olejem a necháme 3 hodiny rozležet. |
2 | Očištěné krevety omyjeme a osušíme. Pokapeme je limetkovou šťávou a marinujeme asi 1 hodinu. Zbylé limetky omyjeme a podélně rozkrojíme na 24 plátků. Střídavě napichujeme na každý špíz 2 krevety a 3 plátky limetky. |
3 | Česnek vyjmeme z pánve a olej rozehřejeme. Špízy na něm opékáme z každé strany asi 2 minuty. Potom je osolíme, opepříme a posypeme nasekanou bazalkou. Ihned podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou je zapečená bageta s rajčaty. |