Vepřová kýta v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta v marinádě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14114 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 788,4mg |
Vláknina | 67,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Oloupané šalotky nakrájíme na kostičky a zalijeme je pivem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, sůl, oba druhy pepře a vše promícháme. |
2 | Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme je marinádou a necháme v chladničce asi 3 hodiny proležet. |
3 | Maso vyjmeme z marinády a po okapání grilujeme asi 12 minut po každé straně. Občas maso potíráme marinádou. |
4 | Podáváme s grilovanými bramborami a čerstvou zeleninou. |