Koláč z jáhel - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z jáhel
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1412 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
350 g | Brambory vařené ve slupce |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Jáhly - loupané proso |
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
180 g | Mouka polohrubá |
80 g | Tuk Hera jedlý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 269,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Citronová kůra, Cukr krupice, Jáhly - loupané proso, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z jáhel postup přípravy receptu:
1 | Heru vymícháme s cukrem a vejcem, přidáme nastrouhané brambory a umleté jáhly. |
2 | Za stálého míchání přilijeme mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Dochutíme vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. |
3 | Dáme do koláčové formy, kterou jsme si předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. |
4 | Pečeme ve středně teplé troubě do růžova. |