Recept

Zapečená zelenina s balkánským sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 14121

Ingredience

800 g Brambory
3 ks Fenykl sladký - hlíza
250 ml Mléko polotučné
3 ks Mrkev kořen
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
250 ml Smetana 12% (konzumní)
250 g Sýr balkánský
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 849kJ
20% Sacharidy 71 g
385% Tuky 289 g
53% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 33 g

Zapečená zelenina s balkánským sýrem postup přípravy receptu:

1

Mrkev a brambory oloupeme, pórek, fenykl a papriku očistíme. Mrkev, brambory a fenykl nastrouháme na tenké plátky, pórek a papriku nakrájíme na nudličky.

2

Mléko rozšleháme se smetanou a vejci. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek.

3

Do vymaštěné zapékací mísy střídavě vrstvíme zeleninu, zaléváme mlékem a sypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří sýr.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.

5

K zapékané zelenině podáváme masové minutky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept