Krůtí guláš s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí guláš s kysaným zelím
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14124 |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Jalovec |
1 ks | Krůtí stehna |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
125 ml | Víno bílé |
750 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 45,2mg |
Draslík | 745,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Krůtí stehna, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Tuk, Víno bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí guláš s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Zprudka je opečeme ze všech stran na tuku, přimícháme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a dusíme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou. |
2 | K masu přidáme kysané zelí, bobkový list a jalovec. Podlijeme vínem a 375 ml vody. Vše dusíme 30 minut. |
3 | Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, přidáme do guláše a dusíme dalších 15 minut. Podle chuti ještě osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a špetku cukru. |