Recept

Kapustové závitky s krůtím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14132

Ingredience

1 ks Kapusta hlávková
500 g Krůtí prsa
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Solamyl
75 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
125 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
11% Sacharidy 38 g
258% Tuky 193 g
30% Sodík 593 mg
81% Bílkoviny 46 g

Kapustové závitky s krůtím masem postup přípravy receptu:

1

Kapustu očistíme, odlomíme 6 velkých listů a krátce je povaříme v osolené vodě. Vyjmeme je a zchladíme.

2

Oloupanou mrkev a omytá krůtí prsa nakrájíme na kostičky. Maso promícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, 2/3 mrkve, solí, pepřem a paprikou. Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček

3

Kapustové listy rozpůlíme, žebra odkrojíme a kuličky do listů zabalíme. Sepneme párátkem.

4

Přivedeme k varu vývar a víno, vložíme připravené závitky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. 5 minut před koncem vaření přidáme mrkev.

5

Závitky vyjmeme a ve vývaru rozmícháme smetanu a prohřejme. Přidáme solamyl, vaříme do zhoustnutí a nakonec omáčku dochutíme. Podáváme s horkými kapustovými závitky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept