Jednoduchý recept

Kuřecí prsíčka v žemli

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14135
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Hrušky
1 kávová lžička Kari koření
500 g Kuřecí prsa
4 kávová lžička Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 393kJ
10% Sacharidy 36 g
38% Tuky 28 g
18% Sodík 353 mg
75% Bílkoviny 42 g

Kuřecí prsíčka v žemli postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozpůlíme a okořeníme kari, pepřem a mletou paprikou. Opékáme je asi 7 minut po obou stranách v rozpáleném oleji. Potom maso osolíme.

2

Žemle rozkrojíme a pomažeme máslem. Salát rozebereme na listy, omyjeme a několik listů ponecháme stranou. Zbylé nakrájíme na nudličky a rozdělíme na namazané žemle. Obložíme masem a omytou hruškou nakrájenou na malé dílky. Navrch položíme plátky sýru a přiložíme horní polovinu žemle. Vložíme do trouby pod rozehřátý gril (220 stupňů Celsia) a grilujeme, dokud se sýr neroztaví.

3

Na talíře upravíme salátové listy, žemle a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept