Jednoduchý recept

Krůta s meruňkovo-ořechovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14138
Kategorie: Maso

Ingredience

2500 g Krůta mražená
200 g Marmeláda meruňková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Meruňky sušené
200 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar drůbeží
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 943 kcal
Kilojoule 3 947kJ
15% Sacharidy 53 g
49% Tuky 37 g
13% Sodík 265 mg
176% Bílkoviny 99 g

Krůta s meruňkovo-ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Krůtu omyjeme, osušíme a zevnitř i na povrchu potřeme solí, pepřem a lžící másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na pekáči asi 30 minut prsíčky dolů.

2

Potom krůtu obrátíme, potřeme zbylým máslem a pečeme dalších 30 minut.

3

Meruňkovou marmeládu rozmícháme dohladka a promícháme s oloupaným, jemně nakrájeným zázvorem, špetkou papriky a skořice. Směsí potřeme maso. Přidáme sušené meruňky, půlky ořechů, zalijeme vývarem a pečeme dalších 20 minut.

4

Upečenou krůtu vyjmeme z pekáče a necháme na teplém místě. Vypečenou šťávu krátce povaříme a dochutíme.

Poznámka

Krůtu podáváme s omáčkou a karí rýží. Použijeme asi 2cm dlouhý kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept