Jednoduchý recept

Kuřecí steaky na švestkách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14139
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Hřebíček
4 ks Kuřecí prsa
2 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
6 ks Ořechy vlašské
2 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
150 g Švestky
125 g Sýr Niva (Rokfór)
100 ml Víno červené
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,545 kcal
Kilojoule 6 464kJ
15% Sacharidy 54 g
144% Tuky 108 g
50% Sodík 1 g
137% Bílkoviny 77 g

Kuřecí steaky na švestkách postup přípravy receptu:

1

Švestky omyjeme a vypeckujeme, šalotku oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

2

Omyté řízky osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve.

3

Do výpeku vložíme šalotku, hřebíček, nové koření, pepř a vše podusíme. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Přidáme švestky a krátce povaříme. Koření vyjmeme a přidáme půlky ořechů.

4

Směs vložíme do nákypové formy a navrch položíme řízky. Posypeme je rozdrobenou Nivou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

5

Podáváme s bramborovými knedlíky.

Poznámka

Můžeme použít i sušené švestky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept