Kuřecí steaky na švestkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí steaky na švestkách
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14139 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Hřebíček |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
6 ks | Ořechy vlašské |
2 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Švestky |
125 g | Sýr Niva (Rokfór) |
100 ml | Víno červené |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 151,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Nové koření celé, Ocet vinný, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Švestky, Sýr Niva (Rokfór), Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí steaky na švestkách postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme a vypeckujeme, šalotku oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Omyté řízky osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve. |
3 | Do výpeku vložíme šalotku, hřebíček, nové koření, pepř a vše podusíme. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Přidáme švestky a krátce povaříme. Koření vyjmeme a přidáme půlky ořechů. |
4 | Směs vložíme do nákypové formy a navrch položíme řízky. Posypeme je rozdrobenou Nivou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
5 | Podáváme s bramborovými knedlíky. |
Poznámka
Můžeme použít i sušené švestky.