Koláč s jablky a revení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s jablky a revení
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 1414 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
3 ks | Cukr vanilka |
30 g | Hrozinky |
150 g | Jablka |
160 g | Mouka polohrubá |
100 g | Reveň (Rebarbora) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 129,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Reveň (Rebarbora), Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s jablky a revení postup přípravy receptu:
1 | Dvě vejce a dva žloutky smícháme s cukrem, přidáme citr.kůru, tuhý sníh ze 4 bílků a mouku. |
2 | Vymaštěnou a hrubou moukou vysypanou formu naplníme do poloviny těstem, posypeme plátky jablek a kolečky spařené, oloupané reveně. |
3 | Osladíme vanilkovým cukrem a posypeme rozinkami. |
4 | Přidáme zbyvající těsto a zvolna pečeme v předehřáté troubě do růžova. |