Kuře s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s mangem
Kuře s mangem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14140 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 ks | Feferony |
1 kg | Kuře |
3 ks | Limetka |
1 ks | Mango |
1 ks | Meduňka |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 ml | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 827,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Feferony, Kuře, Limetka, Mango, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s mangem postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozdělíme na 8 porcí. Smícháme šťávu vymačkanou ze 2 limetek, pepř, rum a polovinu nasekaných feferonek. Směs rozdělíme na porce masa a necháme do druhého dne v chladničce. |
2 | Maso vyjmeme a osušíme. Porce opečeme po všech stranách na pánvi na oleji. |
3 | Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a opékáme několik minut s kuřetem. Přilijeme marinádu, 250ml vody a dusíme pod pokličkou asi 40 mninut. |
4 | Přidáme oloupané, na dílky nakrájené mango a krátce podusíme. Nakonec pokrm posypeme zbylými feferonkami a obložíme osminkami limetky a lístky meduňky. |