Krémová tykvová polévka s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová tykvová polévka s krevetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14146 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Feferony |
150 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tykev |
700 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 60,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Feferony, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová tykvová polévka s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Tykvovou dužinu nakrájíme nahrubo, oloupanou cibuli nasekáme. Obojí osmahneme na lžíci oleje, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut doměkka. |
2 | Polévku rozmixujeme a přecedíme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme. |
3 | Očištěné krevety opékáme na lžíci rozehřátého oleje asi 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou feferonku, rozdělíme do 4 talířů a zalijeme krémovou polévkou a ozdobíme pažitkou. |