Bramborový nákyp s rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s rukolou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14147 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
90 g | Máslo bylinkové |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Rukola |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
250 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 192,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Rukola, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s rukolou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Prolisujeme je do mísy. |
2 | Oloupanou šalotku nasekáme a necháme zesklovatět na 60 g bylinkového másla. Přidáme ji k bramborám, promícháme a přidáme tvaroh, nastrouhaný sýr, omytou a nasekanou rukolu a vše ještě dobře promícháme. |
3 | Do bramborové hmoty vmícháme žloutky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
4 | Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a naplníme bramborovým těstem. Nákyp pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. |