Recept

Brambory zapečené s okouníkem a špenátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14148

Ingredience

600 g Brambory
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Okouník mořský
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
300 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 223kJ
7% Sacharidy 26 g
45% Tuky 34 g
22% Sodík 447 mg
61% Bílkoviny 34 g

Brambory zapečené s okouníkem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Porce okouníka omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

2

Oloupaný česnek nasekáme a osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme špenát a necháme na mírném ohni zvolna rozmrazit. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

3

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe na dno vymaštěné zapékací formy. Na brambory rozprostřeme porce filé, zakryjeme špenátem a zbylými bramborami. Smetanu rozšleháme s nastrouhaným sýrem, vejci, solí, pepřem a nalijeme na pokrm. Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept